WAT EN WAAROM

Heeft u (tijdelijk) extra capaciteit nodig om HR-vraagstukken aan te pakken of projecten uit te voeren? Hebben uw HR instrumenten een update nodig om de ontwikkeling van uw organisatie te kunnen ondersteunen?

Wij zorgen dat uw HRM weer op orde is en dat het werkt.

Wij zijn met twee, delen één visie op HR en werken voor drie. In overleg met u bepalen we de doelstellingen. En dan gaan we direct en praktisch aan de slag. Beheer, strategie en implementatie van verandering  in één lijn.

Onze filosofie leunt op drie pijlers:

1. De beheerkant van HR is de basis. Orde in administratie, systemen en managementinformatie is een ‘must’. Zonder deze basis is ontwikkeling van HR-beleid en procedures een illusie.

2. HR en organisatieontwikkeling zijn altijd met elkaar verweven. De ontwikkelingsrichting van de organisatie bepaalt welke verantwoordelijkheden en competenties van medewerkers en teams worden gevraagd. HR aan tafel in het managementteam is essentieel om input te geven in strategie en deze te vertalen naar praktisch HRM.

3. Verandering en ontwikkeling vraagt veel van de organisatie en mensen die daarin werken. HRM slaagt alleen als leidinggevenden en medewerkers uit de voeten kunnen met het ‘wat en waarom’. HR gaat daarom  hand in hand met communicatie.